Bolehkah kita tahu seseorang itu gay dengan hanya melihatnya? Ada pendapat yang mengatakan boleh. Terdapat beberapa cara untuk mengetahuinya. Cara lelaki itu berdiri, duduk, jalan dan berpakaian adalah antara faktor faktor utama mengesahkan seseorang itu gay selain dari aktiviti sodomy nya.

Biasanya cara dia memegang barang lebih lembut berbanding lelaki biasa. Cara berjalan ada sedikit lengguk dan cara berdiri mestilah pose sedikit dengan sebelah punggung ditonjol ke hadapan. Ada juga pendapat mengatakan kita boleh tahu seseorang gay dengan hanya merenung ke matanya. Matanya jelas menampakkan sifat gay dan seolah olah tertulis di matanya 'i am gay'.

Apa yang disukai oleh lelaki gay juga berlainan dengan lelaki biasa. Stail rambut, make up, fesyen yang berbeza yang cukup untuk dikategorikan gay. Lelaki biasa akan hanya menyarung tshirt, jeans dan menyarung selipar ataupun crocs untuk aktiviti lepak. Gay pula akan mengambil masa sekurang kurangnya setengah jam untuk bersiap ke kedai mamak. Rambutnya mestilah di'wax' atau di'clay' terlebih dahulu untuk menimbulkan pacakan tajam. Baju mesti sedikit ketat untuk menampakkan dada yang kononnya besar. Tapi jangan terconfused pula antara gay dan metrosexual. Mereka memang banyak persamaan.

"Hello again everybody....." ~ Tom

Lelaki gay lebih banyak membelanjakan wang untuk penampilan dari lelaki biasa. Lelaki gay sahaja yang boleh menemani seorang perempuan untuk bershopping. Kalau lelaki biasa, 5 menit pertama sahaja bersemangat dan berpura pura berminat. Lepas 5 menit, mereka akan menunjukkan muka yang garang dan bermuncung sedia untuk mengeluarkan kata kata pedas kepada pasangan.

Kebanyakan lelaki gay juga memiliki suara yang lebih lembut dan tinggi dan hebat bila berkaraoke. Lagu lagu pilihan mereka mestilah semua koleksi anuar zain dan hazami. Lelaki biasa kebiasaannya memilih lagu yang ganas seperti tercipta untukku nyanyian ungu. Eh itu aku. Lelaki jiwang karat pula akan memilih lagu mus cintamu mekar dalam hati ataupun mega bayangan gurauan.

Terdapat juga gay yang tidak langsung menunjukkan sifat sifat di atas. Suara mereka garau, badan penuh dengan otot otot dan jadi kegilaan ribuan gadis. Ini adalah golongan gay yang paling bahaya. Mereka memang low profile dan boleh mengawal nafsu walaupun sebenarnya sedang membuak. Kalau ada peluang memang mereka akan menyambar teruna anda.

Hanya orang gay sejati sahaja yang boleh memahami perasaan seorang gay. Dan hanya mereka jugalah yang tahu seseorang itu gay atau lelaki normal.

Enough said.